Helpt CBD tijdens je tentamen of praktijkexamen?

Ben jij nerveus voor je rijexamen - proefwerkweek of eindexamen . . . niet nodig šŸ˜‰

CBD & Leren studeren examen doen

Op deze website van CBD Plein.com wil ik het hebben over het verhogen van je slagingskansen tijdens examens. “Helpt CBD tijdens je tentamen of praktijkexamen?” is dan ook bedoeld om jou te helpen tijdens dat ene moment waarop je alles wat je geleerd hebt, in de praktijk moet brengen!

Denk dan bijvoorbeeld aan een tentamen of het eindexamen op school of wat dacht je van het praktijkexamen voor je rijbewijs? Je bent goed voorbereid je hebt de lesstof onder de knie maar dan . . . is je lichaam en geest ook voorbereid?

Inhoudsopgave

Stress tijdens praktijkexamen

Helpt CBD tijdens je tentamen of praktijkexamen?

Ik kan me nog goed herinneren dat ik tijdens mijn praktijkexamen (rijexamen) erg nerveus en onzeker was.

Ondanks het feit dat ik wist dat ik prima kon rijden, was deze wetenschap niet voldoende om me door het half uur durende praktijkexamen te loodsen!

Mede door deze nervositeit ben ik dan ook tot driemaal toe gezakt voor mijn rijbewijs!

Op de een of andere manier deed ik tijdens mijn rijexamen dingen die ik nooit eerder deed tijdens de rijlessen.

Ik begreep er dan ook niets van! Daarnaast droeg het feit dat ik driemaal eerder gezakt was niet bij aan het broodnodige stukje zelfvertrouwen wat ik nodig had tijdens mijn “vierde” praktijkexamen . . .

Ik zakte dan ook de tweede keer en . . . de derde keer! Ik vond het vreemd dat ik zo nerveus was. Gedurende de rijlessen ging alles prima maar zodra ik moest presteren, ging het mis!

Tijdens mijn eerste rijexamen lette ik niet meer zo goed op mijn snelheid, het gebruik van de spiegels en mislukte twee van de drie bijzondere verrichtingen.

Tijdens mijn 2e rijexamen werd ik geconfronteerd met een rem ingreep van de examinator. In mijn beleving volledig onterecht maar goed, het was nu eenmaal zo. En tijdens mijn 3e rijexamen reed ik weg zonder mijn gordel om te doen!

Eindelijk geslaagd

Uiteindelijk ben ik de vierde keer wel geslaagd. Waarom de vierde keer wel en eerder niet? . . . Omdat ik de examinator persoonlijk kende, hij bleek mijn overbuurman te zijn. Op dat moment ging alles opeens vanzelf.

De stress die ik tot kort voor de kennismaking met de examinator voelde, viel opeens weg omdat ik hem herkende. Er ontstond een ongedwongen sfeer!

We hadden genoeg gespreksstof om het daaropvolgende half uur te vullen . . . en zonder dat ik er erg in had, reden we terug het terrein op waar ik gestart was.

Ik moest enkel nog fileparkeren maar dit lukte uiteraard zonder problemen, waardoor ik 10 minuten later met een gelukkig en vooral opgelucht gevoel terug naar huis liep! GESLAAGD!

geslaagd - Helpt CBD tijdens je eindexamen of praktijkexamen

Heeft angst anno 2020 nog nut?

Nu, tientallen jaren later vraag ik me nog steeds af waarom bepaalde angsten zijn blijven bestaan terwijl de mens nauwelijks nog gegronde redenen heeft om deze angsten te ervaren! Als we een aantal stappen terugdoen op de evolutieladder, dan zien we dat angst een belangrijke functie had. Angst was een goede “raadgever”, het vertelde je te vluchten wanneer dit nodig was.

Nerveus voor tentamen en examen

Maar deze angst werkt nu vaak contraproductief en draagt nauwelijks bij aan het succesvol afronden van je tentamen of examen. Heeft onze evolutie ervoor gezorgd dat bepaalde primaire angsten langzaam zijn veranderd in secundaire angsten . . . oftewel angst voor het gevoel van angst zƩlf?

Bijvooreeld: Pieter zegt bang te zijn voor het komende tentamen. Ondanks het feit dat Pieter goed voorbereid is, is hij toch bang dat hij faalt! Als gevolg van dit falen beseft Pieter dat hij tijdens het eindexamen hoger moet scoren om dit tentamen te compenseren! Het vooruitzicht dat dit uiteindelijk kan leiden tot het niet slagen voor zijn eindexamen, maakt de angst compleet.

Angst voor de angst zelf

Pieter is dus niet bang voor het tentamen! Pieter is bang voor de angst die hem parten kan gaan spelen tijdens het tentamen! Je begrijpt vast wel hoe je dit voorbeeld kunt vertalen naar bijvoorbeeld een rijexamen of een andere situatie waarin je moet presteren. De vraag is nu, “kunnen we hier iets tegen doen?”. . . helpt CBD tijdens je tentamen of praktijkexamen?

Helpt CBD tijdens je tentamen of praktijkexamen?

Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst het misverstand uit de weg helpen, het misverstand dat CBD je rijvaardigheid zou beĆÆnvloeden. Ik zal daarom enkele alinea’s van het artikel “waarom CBD olie?” hieronder plaatsen. Dit artikel kun je terugvinden op de blogpagina.

CBD en Verzorgingsproducten

Op deze afbeelding zie je de banner van Cibdol
CBD Plein.com
CBD Plein.com
Op deze afbeelding zie je de banner van CBD olie nl
cbd plein.com
CBD Plein.com
CBD Plein.com

CBD Plein.com is blij met jouw bezoekje. Daarom willen we iedere bezoeker belonen met 5% korting op alle CBD producten van Biovoorjou.nl Jouw kortingscode = CBDPLEIN

Biovoorjou.nl behoort tot de gezelligste CBD en persoonlijke verzorging webshops van dit moment. Bekijk het uitgebreide aanbod

KLIK HIER en gebruik je kortingscode!

Wat is CBD?

CBD staat voor cannabidiol (CannaBiDiol) Deze stof wordt gewonnen uit industriĆ«le hennep. Men gebruikt hiervoor de bloemtoppen en bladeren van hennepplanten.

Wat is het verschil tussen wiet en hennep?

Om meer duidelijkheid te verschaffen zal ik in het kort uitleggen wat feitelijk de verschillen zijn tussen ā€œwietplanten en hennepplantenā€. Beiden behoren tot de cannabisplant en bevatten zowel CBD als THC. Waar deze planten echter onderling in verschillen is het percentage THC en CBD!

De plant die de meeste CBD bevat is de hennepplant, deze plant bevat nauwelijks THC. De wietplant daar in tegen heeft een hoog THC gehalte. Denk dan aan een percentage dat ligt tussen de 10 en 30%.

Wat is THC?

THC is dan ook de stof waar je ā€œhighā€ van kunt worden. Deze stof heeft, net zoals alcohol, invloed op ons bewustzijn. Van alcohol kun je dus dronken worden, van THC wordt je high. CBD daarin in tegen heeft GEEN invloed op het bewustzijn.

Het percentage THC in de hennepplant is nihil. Het is zelfs zo dat wanneer de hennepplanten het productieproces doorlopen hebben, er nog slechts een verwaarloosbaar THC gehalte aanwezig is. Inmiddels bevatten veel CBD producten zelfs 0,0% THC! De Nederlandse norm voor THC is overigens <0.2%

Helpt CBD tijdens je eindexamen of praktijkexamen?

Het percentage THC in de hennepplant is nihil. Het is zelfs zo dat wanneer de hennepplanten het productieproces doorlopen hebben, er nog slechts een verwaarloosbaar THC gehalte aanwezig is.

Inmiddels bevatten de meeste CBD producten 0,0% THC!

Een lang verhaal kort, CBD olie is volledig legaal in Nederland en beĆÆnvloed je rijgedrag niet!

Helpt CBD tijdens je eindexamen of praktijkexamen?

Welnu, helpt CBD tijdens je eindexamen of praktijkexamen? Om deze vraag te beantwoorden moet ik beginnen met aan te geven dat het onderzoek naar CBD nog in volle gang is. Ondanks het gegeven dat de onderzoeksresultaten een positief beeld laten zien, mag ik niet claimen dat CBD ook daadwerkelijk werkt. Er valt gelukkig voldoende te lezen over CBD zoals het book Cannabidiol van Dr Franjo Grotenhermen. Maar je kunt natuurlijk ook de vele verhalen op internet lezen van mensen die CBD gebruiken.

Het is daarom belangrijk dat jezelf probeert te ondervinden wat CBD voor jou kan betekenen! Een stukje “zelfonderzoek” is hierbij nooit verkeerd! Natuurlijk geniet het de voorkeur om (zeker bij twijfel) het gebruik van CBD te bespreken met jouw huisarts. Hij is op de hoogte van jouw medisch dossier en kan jou het beste vertellen of CBD kan helpen tijdens een tentamen of (praktijk)examen.

Zelf gebruik ik al jaren CBD olie en voel me er prima bij. Ik ben rustiger dan voorheen en heb het gevoel dat ik bepaalde situaties beter in de hand heb omdat ik ze beter kan overzien!

Minder nerveus

Ik ben niet meer nerveus op momenten waar ik dit eerder wel was, ik maak me minder druk tijdens gebeurtenissen waar ik vroeger behoorlijk gespannen van kon zijn.

Ik weet dat er verschillende manieren zijn om stress te onderdrukken, stress te voorkomen of beter te kanaliseren. Voor mij persoonlijk geniet het gebruik van CBD de voorkeur! Enerzijds door rust die ik ervaar, anderzijds om het feit dat de CBD die ik gebruik 100% natuurlijk is, geen THC bevat en geen “versuffende” werking heeft!

Eindconclusie!

Het succesvol afronden van Tentamens en praktijkexamens is uitermate belangrijk! Het is doorslaggevend voor de rest van jouw leven. Jammer genoeg zijn de kansen om te slagen niet eindeloos. Het is daarom belangrijk dat je de lesstof zo goed mogelijk voorbereid hebt en dat je “geest” zich in rustig vaarwater bevindt.

Er zijn mensen die dit prima kunnen zonder hulpmiddelen, anderen zoeken hun heil bij yoga, meditatie of preparaten die je alertheid in negatieve zin kunnen beĆÆnvloeden.

Op basis van mijn persoonlijke ervaringen prefereer ik dan ook het gebruik van CDB. Het werk niet versuffend en is 100% legaal. Mijn advies is, probeer ruim vĆ³Ć³r je tentamen of examen te achterhalen wat voor jou het beste werkt. Luister naar je eigen lichaam en vaar niet blindelings op wat andere beweren. Ik wens je HEEL VEEL SUCCES šŸ˜‰

CBD Plein.com

CBD Plein.com is blij met jouw bezoekje. Daarom willen we iedere bezoeker belonen met 5% korting op alle CBD producten van Biovoorjou.nl Jouw kortingscode = CBDPLEIN

Biovoorjou.nl behoort tot de gezelligste CBD en persoonlijke verzorging webshops van dit moment. Bekijk het uitgebreide aanbod

KLIK HIER en gebruik je kortingscode!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om deze website goed te laten werken, te optimaliseren en personaliseren worden er cookies geplaatst. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close